I Semana de Consumo Responsable: os transxénicos

Durante a nosa I Semana de Consumo Responsable tivemos un montón de actividades que pretendían facernos reflexionar sobre os nosos hábitos de consumo e a responsabilidade que todos e todas temos na construcción dun mundo distinto, máis xusto e sostible.

Un dos temas nos que tentamos incidir é a nosa alimentación, cada vez máis dependente dos dictados dunha industria globalizada e xeradora de desigualdades sociais e de desastres medioambientais, debido a súa obsesión co beneficio económico e coa rentabilidade a calquera prezo. Neste ámbito, un dos asuntos máis candentes é o caso da utilización dos transxénicos na producción alimentaria, que está a ser moi cuestionada desde as organizacións ecoloxistas, desde logo, pero tamén desde instancias científicas moi respetadas. Debido a importancia deste tema, adicámoslle unha charla de César Lema, da que xa falamos neste blogue, e tivemos unha exposición de Greenpeace da que vos amosamos agora algunhas imaxes:

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: